Hoe het begon

Mijn eerste hondje was een zwart bastaardje, genaamd Bobbie. Als gezelschap voor hem ging ik op zoek naar een andere hond. Verdiepend in allerlei hondenboeken viel mijn oog op de Flatcoated Retriever. Wat een prachtige hond!! Via de pupbemiddeling kwam ik terecht bij de kennel Questions Flight waar een nestje werd verwacht. Questions Flight Cleo Countryboy, "Kev" deed de intrede in mijn leven. Wat een heerlijk ras en wat een heerlijke hond. Met Kev ging ik showen. Hij stond altijd wel met zijn prachtige lijf achter een plaatsingsbordje en haalde ook een aantal CAC's en CACIB's. Hij mocht de titel Bundessieger '96 dragen.

In die tijd deed ik de cursus AKK (Algemene Kynologische Kennis) en werd secretaris van de "Stichting Hondententoonstelling Oost Gelderland", die in opdracht van de KCDOIJ, 2-jaarlijks een Internationale hondententoonstelling organiseerde. Ik kwam in contact met een aantal fokkers en ik droomde ervan om ook zelf Flatcoats te gaan fokken. Uit die tijd stamt de kennelregistratie "Flat Fellows".

Mijn volgende Flatcoat was een teefje, "Kathy" (Questions Flight Emotional Epopee) en importeerde ik een teefje uit Belgie, "Belgje". Door een aantal nare omstandigheden werden fokplannen in de ijskast gezet. Ook het showen had ik vaarwel gezegd.

Met Kev had ik op een laag pitje jachttrainingen gedaan. We hadden samen een klein B-certificaatje gehaald. Een ding wist ik zeker: Met een volgende hond zou ik fanatieker gaan werken. Inmiddels was ik verhuisd, gaan samenwonen met René, en waren onze twee zoons Tijme en Wiebe geboren.

Toen Kev in 2004 overleed kwam Scully (Swallowsflight Coal Turn Toscully) in ons leven. Met haar heb ik erg veel en fijn gewerkt. Ze behaalde B-certificaten, WT-B's, KNJV-B's en MAP-B's. Verder deden we mee aan de Duitse jachtproeven en gingen we mee op jacht. Het felbegeerde A-diploma wisten we nooit te behalen. Scully overleed in 2012.

Op 1 september 2012 werd Mexxie (Brightmoor More Action Please) geboren. En alhoewel ik helemaal geen show ambities meer had, werd ik door de fokster overgehaald om toch een paar shows te lopen. Mijn ambitie is om met deze pittige dame op A-niveau te kunnen gaan werken. Zowel op show gebied als op werkgebied presteert Mexxie prima. Mijn droom van destijds lijkt dichterbij dan ooit.......

Mieke Wekking

Winterswijk

31 6 17652281

 

 

 

puppie Mexxie