"Dagboek" Girl-power nest

18 april

De pupjes zijn 15 weken oud. Lennard is  naar Duitsland verhuisd. Het leven hier gaat weer zijn gewone gangetje, en de jachttraining met Mexxie weer is hervat.

16 maart

Alleen Lennard is er nog, inmiddels dikke maatjes met Mexxie en mij en de rest van het gezin. Wanneer hij zijn reis naar het buitenland mag gaan maken zal ook hij ons gaan verlaten. Hij gaat wonen bij zijn vader. Voorlopig genieten we nog volop van dit heerlijke ventje.

4 maart

Twee maanden oud zijn de girlpowertjes. En geboren in hartje winter hebben ze nog niet veel winters weer meegemaakt. Tot vandaag, want Lennard en Beau hebben kunnen genieten van sneeuw. Dikke pret met z'n tweetjes!

29 februari

Vandaag het 8e pupje vertrokken: FF Dancing with Life (Cira), Afgelopen weekend gingen FF Choose to Shine (Jip) en FF Be Brave and Proud (Griffin) naar hun nieuwe huizen. Petra, Edo en de meiden, Monique & Alex en Raphaëla & Mathijs veel geluk, gezondheid en plezier samen met jullie pup. Voorlopig hoef ik geen afscheid meer te nemen. Beau en Lennard bljven nog een aantal weken bij mij voor ze naar hun baasjes vertrekken.

26 februari

FF Nothing is Impossible "Bones", FF Feed your Faith "Kate" en FF Don't stop me now "Danthe" zijn ook naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Marion & Freddy, Marjollein & Barthold en Lidy en Jan ook voor jullie wens ik een lang, gezond en gelukkig hondeleven met jullie pup. Intussen hier al behoorlijk stilletjes aan het worden. Komende dagen gaan er weer drie pupjes een nieuw avontuur tegemoed.

24 februari

Vandaag vertrekken de eerste 2 pups naar hun nieuwe huis. Flat Fellows Never Stop Make Wishes "Raf" bijt het spits af. Daarna gaat Flat Fellows Always find a Way "Jill" op reis naar haar nieuwe huisje. Liesbeth & Henry en Simone & John heel veel geluk, plezier en gezondheid toegewenst met jullie lieve pups!

21 februari

De pups zijn inmiddels 7 weken oud. Deze week stond het puppie parcour op het programma. Helaas kon dat niet doorgaan i.v.m. de bodemgesteldheid van het terrein. In plaats daarvan toch nog maar eens het bos opgezocht. Dat is echt genieten voor de pups. Heerlijk rennen en ontdekken. Dank je wel Monique voor je hulp! Ook kennismaking met een beetje sneeuw.... Alhoewel die natte vlokjes eigenlijk de naam sneeuw niet mogen dragen. Zaterdag 20/2 werden de puppietesten afgenomen. De weersomstandigheden waren slecht: Koud, nat en winderig, maar de testers en de pups sloegen zich er goed door! Komende dagen wordt bekend welk pupje naar welk baasje gaat, en dan gaan woensdag de eerste pups al naar hun nieuwe huis. Ze zijn er aan toe om uit te vliegen!

16 februari

Ja zo gaat dat.... Het heerst zullen we maar zeggen. Een virusje zorgde voor 2 daagjes diarree bij de pups. Zin in eten was er niet. Gelukkig dronken ze nog wel goed waren ze er niet echt ziek van. Wat extra inzet van Mexxie zorgde ervoor dat ze er zelf weer snel bovenop kwamen. Wat een supermama! Optijd weer fit voor het bezoekje van papa Michel en hun baasjes Heike en Kerstin. Alle pups werden door hen prachtig in stand gefotografeerd. Vandaag samen met Marion naar de dierenarts geweest alwaar alle pups zijn gecheckt en gevaccineerd.

13 februari

De pups zijn gisteren gechipt. De namen zijn nu definitief gekoppeld aan de hondjes. Een mooi moment om ze voor te stellen:

 • Reu rood: Flat Fellows Be Brave and Proud
 • Reu wit: Flat fellows Keep Moving Forward
 • Reu blauw: Flat Fellows Never Stop Make Wishes
 • Teef groen: Flat Fellows Feed Your Faith
 • Teef Lila: Flat Fellows Nothing is Impossible
 • Teef geel: Flat Fellows Always Find a Way
 • Teef blauw: Flat Fellows Choose to Shine
 • Teef zwart: Flat Fellows Dancing with Life
 • Teef roze: Flat Fellows Fear has no Power
 • Teef oranje: Flat Fellows Don't Stop Me Now

 

9 februari

Vandaag stond een tripje naar het bos op het programma. Met dank aan Esther, Marion, Lidy, Michelle en Tijme. Flink wat ogen en handen om rondrennende pupjes zonodig te vangen. En alhoewel de auto eerst best een beetje spannend was en ook het karretje waarin ze naar het bos reden voor een aantal even wennen was, hadden alle pups erg veel plezier. Lekker rennen door het bos en door het hoge gras en veel "snuffelwerk". Behalve Mexxie waren ook Pepper, Joy, Yinty en Riva van de partij.  Na afloop slapend in het karretje en auto terug. Weer veel gezien en beleefd vandaag!

6 februari

Wat gaat de tijd toch snel. Vijf weken oud zijn ze al. Afgelopen dagen zijn de puppies buiten geweest. Eerst op de arm, daarna met de pootjes op de koude grond. Dat is wel even wat anders als vloerverwarming, lekkere dekentjes en warme mandjes. Ook de andere geluiden en de frisse wind waren duidelijk even wennen. Maar al snel vonden alle pups het heerlijk buiten. Vandaag al 2 maal een half uurtje buiten gespeeld. Dikke pret, want buiten kan je nog harder rennen en liggen er weer nieuwe speeltjes. Ook de eerst kennismaking met een vleugeltje en konijnedummietje. Zoals een echte Flatcoat dat doet gingen een paar pups ermee aan de sjouw! Leuk, leuk!

2 februari

Precies een maand oud zijn de puppies nu. Wat zijn ze leuk. Inmiddels werk ik weer een paar ochtenden. Vriendin Esther past dan op de girlpowertjes. Dank je wel daarvoor, ook namens Mexxie en haar 10-tal. Na de boys zijn nu ook alle meisjes op de foto gezet.

29 januari

De pups worden morgen 4 weken oud. Dagelijks ontwikkelen zich nieuwe dingen, prachtig om te zien. Zo is er interactie onderling, uitdagen, rennen, spelen en schijngevech tjes. Het eerste apport heb ik ook al gezien. Leuk!! De uiterlijke verschillen worden ook wat duidelijker. Het worden steeds meer "hondjes". Ze eten al volop brokjes en Mexie draagt zorg voor het toetje of tussendoortje. Een paar pups zijn de 2 kilo al (ruim) gepasseerd. Er zijn heel wat foto's toegevoegd aan het album. Geniet ervan!

24 januari

De pups wonen nu in de keuken. Veel meer ruimte voor ze en dat is wel even wennen. Best lastig om de weg te vinden, maar ze leren snel. Het lukt al heel goed om weer terug komen naar het mandje of naar de broertjes en zusjes als je er even uit bent geweest. Zoals een echte flatcoat doet, kwispelen ze ook al volop. Leuk!

23 januari

De derde week is ingegaan vandaag. En alweer een boel ontwikkelingen. De pupjes groeien prima, zoveel dat Mexxie alleen niet meer de voerage kan produceren. Daarom gisteren al voor de eertse keer "brokkenpap"  gegeven. Nou of dat erin ging... Even de kunst onder de knie krijgen en toen was het smullen maar. Ook ligt er een krant achter in de werpkist en daar worden de eertse plasjes en poepjes al keurig op gedaan. De puppies hebben ontdekt waar de ingang/uitgang van hun hol is.... De eerste paar mini-mexxies hebben de sprong al gewaagd! Tijd om hun wereldje te vergroten. Vandaag verhuizen de pups vanuit de woonkamer naar de keuken. Daar is ruimte om hun hol met een loop/speel gedeelte uit te breiden.

20 januari

Iedere dag zie je weer nieuwe ontwikkelingen. Er ligt een tunneltje en wat nieuwe speeltjes in de kist en de pupjes bekijken het, snuffelen eraan, en proberen het uit. Fascinerend!! In het tunneltje kun je trouwens ook heerlijk slapen. Verder worden de eerste Flatcoat Kisses uitgedeeld door de puppies. Heerlijk!

18 januari

Intussen staan alle pupjes op de foto... Zo schattig! Ze zijn te zien in het album. Het pupje met het zwarte bandje is ook weer gegroeid en heeft ook bijna de volle kilo bereikt.

16 januari 2016

Vandaag zijn de pupjes 2 weken oud. Vanochtend allemaal een manicure beurtje gehad en zojuist voor de eerste keer ontwormd. Nou dat drankje vonden ze maar vies. Puppiemeisje "zwart" is vandaag niet gegroeid, de anderen allemaal weer. Morgen weer opnieuw op de weegschaal. Ook geprobeerd om alle pupjes mooi op de foto te krijgen..... Nou dat viel echt niet mee, ook dat staat voor zondag op t programma. Een paar, al wel gelukte foto's zijn aan t album toegevoegd.

13 januari 2016

Dag 11. Wat een ontwikkeling maken de pupjes door. Groeien gaat gestaag. De eerst kilo staat genoteerd. Sinds gisteren kunnen we kleine spleetjes van de oogjes zien en het voortbewegen gaat steeds gemakkelijker. Behalve tijgeren waagt een enkeling de pootjes er al onder te zetten en probeert te lopen. Welliswaar nog heel wankel maar toch! Geluid produceren gaat ook steeds beter... en luider. Stel dat mamma Mexxie je niet hoort als je trek hebt!

10 januari 2016

Al meer als een week oud de girl-powertjes. Mexxie is er maar druk mee om al die hongerige buikjes te vullen, maar het gaat haar goed af! Ze groeien nog steeds als kool. Binnen een paar dagen zullen de oogjes open gaan en kunnen ze ook het wereldje om hun heen bekijken 

5 januari 2016 

Vandaag de 3e dag uit het leventje van het 10-tal. Dat leventje bestaat uit drinken en slapen, om zo maar snel groot en sterk te worden. Dat lukt al heel goed, alle pups zijn goed gegroeid. Met Mexxie gaat het ook heel goed, ze is een superlieve zorgzame moeder. En ik.... Ik geniet volop!

3 Januari 2016

Het is zover!! Mexxie is bevallen van 3 prachtige reutjes en 7 prachtige teefjes. Mama en haar baby's maken het goed. Wat een bijzondere ervaring en wat ben ik trots op mijn kanjer!

14 december 2015

Met nog 3 weken te gaan is Mexxie zichtbaar drachtig

30 november2015

Joepie... Op het echo zijn puppies gezien

1 november 2015

Mexxie is gedekt door Michel. Als alles goed gaat worden er in de eerste week van januari pups geboren.

25 oktober 2015

Yes, yes, yes! Mexxie is loops. Aankomende week naar Michel ❤

29 september 2015

Ons geduld wordt op de proef gesteld! Geen spannende ontwikkelingen

17 augustus 2015

De vakantie zit erop. Het focus is nu geheel gericht op komende leuke, fijne en spannende plannen. Reeds begonnen met de eerste voorbereidingen, daar geniet ik van. Toch nog geduld hebben want Mexxie is nog niet loops....... Hopelijk wordt ze dat in een van de komende weken.

 

Bos

Met dank aan Marion

 • Mexxie

  Kamp. Brightmoor More Action Please W'14

 • Michel

  Dts VDH Ch Cuiviénen Aatami
  Kijk voor meer informatie over deze reu op www.flat-coated.net