27. apr, 2018

Geen nieuws is goed nieuws

Dit jaar nog geen berichtje geplaatst op de FFjes pagina. Eigenlijk is dat goed nieuws. Ayla, Sisi, Tess, Eef, Muis, Timber, Calle en Boef hebben hun draai gevonden bij hun baasjes. t Zijn allang geen pups meer. Sommigen gaan naar jachttraining en sommigen doen een andere tak van sport. Binnenkort gaan een aantal FFjes voor het eerst naar de clubmatch.

26. dec, 2017

RIP Hunter

Zo ontzettend verdrietig door een dramatisch gebeuren op 1e kerstdag. Lieve Hunter, door vuurwerk in paniek weggerend en op de snelweg fataal aangereden.

Flat Fellows Fire Fighter, mijn stoere pupje oranje, mijn kleine brandweerman heeft slechts 12 weken oud mogen worden. Sterkte aan de baasjes van Hunter, maar ook aan alle baasjes van Hunters broertjes en zusjes die er ook enorm van ontdaag zijn.

❤Run free lieve Hunter!❤

26. nov, 2017

Afscheid

Het is dag 59 ....... en het is leeg geworden in huis. Vandaag is het laatste pupje naar haar nieuwe huis vertrokken. Steeds was het afscheid nemen een moment van slikken. In vergelijking  tot het Girlpowernest toch minder moeilijk omdat Muis (pupje roze) blijft. Ik herinner me dat ik bij het vorige nest bij vertrek van de laatste pup in een schoonmaak en opruimmodus terecht kwam. Vooral bezig blijven om de leegte op te vullen. Nu zit ik hier met Mexxie en Muis slapend aan mijn voeten en ik voel me happy!

Alle FFjes hebben een prachtig en warm thuis. Ik wens de eigenaren een lang gezond hondeleven vol flatcoatliefde, geluk en mooie jacht(trainings) uurtjes!

18. nov, 2017

Laatste weekend saampjes

De puppietest is afgelopen donderdag geweesst. Alle pups waren goede apporteerders. Prachtig om te zien. Naar aanleiding van de testresultaten en alle `observaties` van de hele periode heb ik voor alle hondjes de best mogelijk match gekozen. Daarna alle, in spanning wachtende, nieuwe baasjes op de hoogte gebracht. teefje roze gaat Muis heten en blijft bij mij wonen. Van alle andere pups ga ik komende week afscheid nemen. Een emotioneel moment weet ik inmiddels, maar met vertrouwen dat alle pups op een prima nieuwe plek komen en ze daar in een warm `nest` terechtkomen. 

10. nov, 2017

Wat een week...

Week 7 zijn we ingegaan, maar niet zonder slag of stoot. Enkele pups hadden iets minder vaste ontlasting. een half dagje en daarna weer oké. Zo ook Mexxie. Ik hield het in de peiling, de pups waren niet ziek, aten en dronken en speelden normaal. Dinsdag kantelde het. 's Avonds werd het bij Mexxie waterdunne diarreen en ook sommige pups hadden 'spuitpoep". De volgende ochtend ontlasting verzameld en naar de dierenarts gebracht voor onderzoek. Er werden geen parasyten of wormen in aangetroffen. Ondertussen verslechterde de toestand van 3 pups en Mexxie zienderogen. Echt eng hoe snel dat kan gaan. Met de ziekenboeg naar de dierenarts gegaan. Daar kregen Mexxie en haar 3 pups medicatie ingespoten en kregen we drankjes en pillen mee mee voor zowel de zieksten als de andere pups. En nog geen paar uur later knapten Mexxie en haar FFjes gelukkig al weer een beeteje op. Het kuurtje moeten we nog afmaken, maar van ziekzijn is al niets meer te bespeuren.

Vandaag kwam iemand van de Raad van Beheer om alle pups te chippen en DNA af te nemen. De namen zijn nu definitief gekoppeld aan de hondjes.